Un mic dejun sărac în carbohidraţi, dar delicios şi rapid. E o variantă la care să apelezi de fiecare dată când ai poftă de un festin, însă fără a te simţi vinovat. Încearcă această variantă de mic dejun.

 

Ingrediente:

200 g somon afumat
20 g seminţe de floarea soarelui
20 g seminţe de dovleac
1 1/2 lingură ulei de măsline
600 g ciuperci brune
600 g ciuperci portobello
1 căţel de usturoi
1 ardei iute roşu
1 lingură apă
1 lingură oţet
4 ouă
2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Încinge o tigaie mare la foc potrivit. Adaugă seminţele şi găteşte-le cam 2 minute. Scoate-le, şi în aceeaşi tigaie încinge puţin ulei. Adaugă jumătate din ciuperci, amestecând ocazional, până se rumenesc. Pune-le într-un bol mare şi acoperă-le, punând şi cealaltă jumătate din cantitatea de ciuperci.

Pune toate ciupercile în tigaie, adaugă usturoiul, apa şi chilli-ul şi amestecă pentru cam 1-2 minute. Opreşte focul şi asezonează. Transferă totul într-un bol acoperit.

Între timp, pune apă într-o oală şi 1 lingură de oţet. Poşează ouăle şi lasă-le deoparte.
Împarte amestecul de ciuperci în farfurii, pune somonul afumat, seminţele şi pătrunjelul. Serveşte. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mixed-mushrooms-with-smoked-salmon-and-poached-egg-2952

Loading...