Pentru o cină în 2, poţi încerca această reţetă rafinată cu somon cu sos de avocado!

De ce ai nevoie ca să faci somon cu sos de avocado:

4 fileuri de somon, fără piele
2 linguri ulei de  susan
1 linguriţă miere
2 căţei de usturoi, tocaţi
1/2 linguriţă pudră de chili
sare
piper negru măcinat
50 g seminţe de susan
Pentru sos
1 avocado, tocat
zeama de la 1 lămâie lime
2 linguri coriandru
1 lingură iaurt grecesc
1 lingură ulei de măsline extravirgin
sare
Cum prepari somon cu sos de avocado:
Preîncălzeşti cuptorul la 190º. Ungi o tavă pentru cuptor şi o dai deoparte.
Usuci somonul şi îl pui în tavă. Într-un castron, combini uleiul de susan, mierea, usturoiul, pudra de chili, sare şi piper, după gust. Freci somonul cu acest amestec, apoi presari seminţe de susan pe fiecare bucată. Dai tava la cuptor pentru  15-20 minute, iar dacă doreşti margini mai crocante, măreşti flacăra în ultimele 3 minute.
Între timp, prepari sosul: pui toate ingredientele în robotul de bucătărie şi mixezi până obţii o pastă. Guşti şi mai adaugi sare, după gust, dacă este cazul. Scoţi somonul din cuptor şi-l serveşti cu sos de avocado.

Loading...