Secretul unui sorbet aromat constă în fructele folosite. Acestea trebuie să fie cât mai bine coapte şi zemoase. De asemenea, pentru a avea o textură fină, poţi dizolva zahărul în apă până obţii un sirop concentrat.

Ingrediente 

  • 6 piersici bine coapte 
  • 100 g zahăr 
  • 150 ml apă 
  • zeama de la 1/2 lămâie 
  • 1 praf de sare 

Mod de preparare 

Descojeşti piersicile şi le tai cubuleţe. Le pui într-o tavă şi le dai la congelator 1 oră, până îngheaţă. Combini apa cu zahărul şi omogenizezi până se topeşte zahărul. Pui într-un blender apa, piersicile îngheţate, sarea şi zeama de la lămâie. Pasezi până obţii o consistenţă fină. Serveşti sorbetul imediat sau îl poţi da la congelator pentru a fi mai ferm. Decorezi după imaginaţie. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Îngheţată de caise.

 

Loading...