Prea multe n-ar fi de spus despre această supă, în afară de faptul că e rafinată, gustoasă, gata în numai 40 de minute. Ce ţi-ai putea dori mai mult?

Ingrediente

1 lingură de ulei
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi zdrobiţi
1/2 linguriţă chimion măcinat
1 lingură pastă de curry roşu
1 linguriţă zahăr brun
4 căni supă de legume
3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţat dat pe răzătoarea mică
lemon grass
8 boabe de piper
1 ardei jalapeno (sau orice alt ardei iute vrei), tăiat în felii
1/2 cană frunze de coriandru
2 linguri de sos de peşte
1 cutie de lapte de cocos
500-600 g creveţi de mărime medie, decorticaţi şi curăţaţi
2 nuci de cocos (pentru servire)
1 mână de ciuperci spălate şi tăiate
sucul de la o lămâie

Mod de preparare

Încinge uleiul, într-o oală de mărime potrivită. Apoi, pune ceapa la călit până devine translucidă (cam 5 minute). Adaugă usturoiul, chimionul, pasta de curry şi zahărul. Mai lasă un minut pe foc.

Apoi, toarnă supa şi pune ghimbirul, lemongrass, piperul, ardeiul iute, frunzele de coriandru şi sosul de peşte. Toată compoziţia trebuie să fiarbă.

Lasă la foc moale cam 30 de minute. Cam cu 5-10 minute înainte de a stinge focul definitiv, adaugă laptele de cocos, creveţii, ciupercile şi zeama de lămâie.

Când s-au făcut creveţii, serveşti imediat în farfurii sau în jumătăţi de nucă de cocos.

Sursa: saltedandstyled.com

Loading...