Supa de roşii cu găluşte este propunerea doamnei Iulia Matei, din Bucureşti pentru acest început de săptămână. Hrănitoare şi gustoasă, o poţi prepara şi tu!

Ingrediente pentru supă de roşii cu găluşte

1,5 kg roşii

2 cepe

2 ardei

2 morcovi

2-3 rondele de ţelină

sare

pătrunjel verde tocat

2 ouă

7-8 linguri griş

un vârf de sare

Mod de preparare supă de roşii cu găluşte

Pui la fiert o oală cu 4-5 l de apă şi, când dă în clocot, adaugi legumele: morcovii tocaţi rondele subţiri, o ceapă întreagă, o ceapă tocată, un ardei tăiat fâşii mari, un ardei tocat mărunt şi rondelele de ţelină.  Laşi să fiarbă şi, în acest timp,  opăreşti roşiile pentru câteva minute în apă clocotită şi le treci apoi sub jet de apă rece. Le cureţi  de pieliţe, le tai pe  jumătate, le îndepărtezi cotoarele şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, scoţi bucăţile mari de zarzavat (ceapa întreagă,  feliile de ardei şi rondelele de ţelină) şi adaugi roşiile feliate.  Potriveşti gustul cu sare  şi laşi supa de legume la fiert.

Pentru găluşte,baţi bine cele două ouă cu un praf de sare şi adaugi grişul în ploaie, până obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase.

Opreşti supa din fiert, adăugând o jumătate de cană de apă rece şi dai focul mic. Cu o linguriţă înmuiată în supă, iei din compoziţia de găluşte, apoi o scufunzi în supă, până ce aceasta se desprinde. Procedezi astfel până se termină toată compoziţia de găluşte. Mai laşi la fiert la foc mic, 10-15 min. Când e gata, stingi focul şi acoperi oala 10 minute cu un capac, ca să iasă galuştele foarte pufoase.

Serveşti supa cu pătrunjel verde.

Loading...