Pentru mulţi pastele sunt mâncarea favorită, iar dacă nu, combinaţia asta te vor cuceri iremediabil şi pe tine. Tagliatellele cu bacon şi parmezan au de departe cel mai bun gust, iar ales gătite după această reţetă.

Ingrediente pentru tagliatelle cu bacon şi parmezan

  • 200 g tagliatelle
  • 200 g bacon
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • sare şi piper

Mod de preparare tagliatelle cu bacon şi parmezan

Pune la fiert apă cu sare şi scufundă pastele atunci când fierbe. Lasă-le la foc după instrucţiunile de pe ambalaj. Pastele trebuie să fie "al dente". Scurge-le bine şi lasă-le câteva minute într-o sită.

Între timp, taie baconul cubulete şi pune-le într-o tigaie cu ulei. Adaugă pastele şi asezonează cu sare şi piper. Adaugă fâşii de parmezan şi lasă până dă în clocot. Scoate pastele din tigaie, adaugă parmezan ras pe deasupra, apoi prăjeşte ouăle în tigaia în care au fost pastele. Adaugă-le peste paste şi parmezan. 

Se servesc calde. Poftă bună! 

3
Se pune pe farfurii şi se presară parmezan ras.Deasupra fiecărei porţii se pun ouăle prăjite ochiuri.

Loading...