Tajine de pui cu lămâi murate

Tajine de pui cu lămâi murate jpeg

Reteta este din cărticica ce a însoţit vasul tajine la livrare. Este o reţetă cu adevărat exotică, foarte aromată. Carnea devine de o mare frăgezime iar gustul dominant este cel de lămâie.

Tajine de pui cu lămâi murate - Ingrediente:

1-1,5 kg. de pui, bucăţi potrivite pentru fript 3 cepe mărişoare 1 ardei roşu 1-2 căţei de usturoi 1 linguriţă de coriandru măcinat 1 linguriţă de paprika dulce 1 pliculeţ de şofran 10 cm. ghimbir proaspăt 2 lămâi murate 150 de grame de măsline verzi 5 linguri de ulei de măsline extravirgin zeama de la 1 lămâie sare, piper pătrunjel şi coriandru verde

Tajine de pui cu lămâi murate - Mod de preparare:

1. Carnea de pui se portioneaza, se spala si se zvanta. Uleiul de masline extravirgin se incinge in vasul tajine, apoi pulpele de pui se pun la prajit.

2. Ardeiul se taie fasii fine, la fel si ceapa; ghimbirul se decojeste si se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste; lamaile murate se scot din borcan, se caltesc cu putin apa acalduta si se taie in felii.

3. Ceapa, ardeiul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, piperul si o lingurita de sare se pun peste carnea din vasul tajine.

4. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute, timp in care sofranul se infuzeaza in 500 de ml. de apa clocotita. Apa cu sofran se toarna in vasul tajine si se adauga feliile de lamaie murata.

5. Se acopera tajine-ul cu capacul si se fierbe la foc foarte mic timp de jumatate de ora, verificand din timp in timp daca nu cumva mai e nevoie de un aport suplimentar de lichid.

6. Dupa trecerea celor 30 de minute, se adauga in vas zeama de lamaie si se mai fierbe totul inca 5-6 minute. La final, se adauga maslinele si verdeata tocata si se potriveste gustul de sare si piper.

7. Se stinge focul si se lasa sub capac 5-10 minute inainte de a se servi. Se serveste cu cous-cous simplu.

Sursa

Sursa