O reţetă pe care trebuie să ţi-o notezi. O poţi face cu orice fel de fructe vrei, chiar şi cele în conservă. Este o tartă răcoroasă, nu foarte dulce şi nici foarte greu de realizat. Îţi trebuie doar puţină răbdare şi câteva ingrediente. 


  • Pregătire:30
  • Porții:6
  • Gătire:1h
  • Timp total:1h30
  • Categorie:deserturi, tarte
Ingrediente

Pentru tartă:

300 g făină

200 g unt

100 g zahăr

3 gălbenuşuri

Pentru cremă:

3 ouă

2 linguri făină

1 baton de vanilie

150 ml de lapte

fructe, după gust

Mod de preparare

Cerni făina, adaugi sarea, zahărul şi untul. La sfârşit adaugi gălbenuşurile. Frămânţi bine, apoi laşi 1-2 ore la rece.  Modelezi aluatul în tavă, apăsând uşor. Bagi la cuptor, la foc potrivit.

Pepari crema de vanilie. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi torni laptele fierbinte, încet, amestecând.  Sfărâmiţezi batonul de vanilie şi îl adaugi. Pui la foc mic şi continui să amesteci, până se îngroaşă. Iei de pe foc şi mai amesteci, apoi laşi la răcit.

Pui 3/4 din cremă peste tarta scoasă de la cuptor. Aşezi deasupra fructe de sezon: fragi, căpşuni, zmeură. Bagi tava la rece şi serveşti după câteva ore.

The Gourmet Gourmand

Loading...