Dacă îţi plac deserturile dulci-acrişoare, atunci trebuie neapărat să încerci cea mai simplă tartă cu lămâie. O cremă acrişoarî, răcoritoare va fi deliciul acestei prăjituri pe care o poţi prepara pentru cei dragi.

Cea mai simplă tartă cu lămâie - Ingrediente

175 g făină
100 g unt rece
25 g zahăr pudră
6 ouă
1 lingură apă rece ca gheaţa
225 g zahăr tos
60 g mascarpone
60 ml frişcă lichidă
4 lămâi (coaja şi zeama)
unt, pentru uns
zahăr pudră, pentru servire

Cea mai simplă tartă cu lămâie - Mod de preparare

Adaugi făina, untul şi zahărul pudră într-un procesor de alimente şi mixezi rapid. Separi albuşul de gălbenuş la 1 ou şi adaugi gălbenuşul peste compoziţie, împreună cu apa rece ca gheaţa. Amesteci până se formează un aluat omogen. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi la frigider aproximativ 15 minute.
pasul1
Ungi o tavă de tartă cu puţin unt, întinzi aluatul şi îl aşezi. Îl înţepi cu furculiţa şi îl laşi la frigider să se odihnească încă 30 de minute.
pasul2
Preîncălzeşti cuptorul şi dai aluatul de tartă să se coacă 20-25 de minute. Când e gata, scoţi tarta şi o laşi să se răcească. Reduci temperatura cuptorului. Amesteci 5 ouă şi zahărul tos într-un bol mare, cu mixerul, până la omogenizare. Adaugi mascarpone şi frişca. Pui coaja de la cele 4 lămâi şi adaugi 150 ml de zeamă de lămâie.
pasul3
Torni umplutura peste crusta de tartă şi o dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30-35 de minute, până se rumeneşte frumos. Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcească. La final, pudrezi cu zahăr şi serveşti.
pasul4
Sursa + foto: kitchenstories.io

Tartă cu afine şi coacăze roşii

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură

Tartă cu brânză şi afine

Loading...