Cea mai simplă tartă cu lămâie FOTO

tarta cu lamaie jpeg

Dacă îţi plac deserturile dulci-acrişoare, atunci trebuie neapărat să încerci cea mai simplă tartă cu lămâie. O cremă acrişoarî, răcoritoare va fi deliciul acestei prăjituri pe care o poţi prepara pentru cei dragi.

Cea mai simplă tartă cu lămâie - Ingrediente

175 g făină 100 g unt rece 25 g zahăr pudră 6 ouă 1 lingură apă rece ca gheaţa 225 g zahăr tos 60 g mascarpone 60 ml frişcă lichidă 4 lămâi (coaja şi zeama) unt, pentru uns zahăr pudră, pentru servire

Cea mai simplă tartă cu lămâie - Mod de preparare

Adaugi făina, untul şi zahărul pudră într-un procesor de alimente şi mixezi rapid. Separi albuşul de gălbenuş la 1 ou şi adaugi gălbenuşul peste compoziţie, împreună cu apa rece ca gheaţa. Amesteci până se formează un aluat omogen. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi la frigider aproximativ 15 minute.

image

Ungi o tavă de tartă cu puţin unt, întinzi aluatul şi îl aşezi. Îl înţepi cu furculiţa şi îl laşi la frigider să se odihnească încă 30 de minute.

image

Preîncălzeşti cuptorul şi dai aluatul de tartă să se coacă 20-25 de minute. Când e gata, scoţi tarta şi o laşi să se răcească. Reduci temperatura cuptorului. Amesteci 5 ouă şi zahărul tos într-un bol mare, cu mixerul, până la omogenizare. Adaugi mascarpone şi frişca. Pui coaja de la cele 4 lămâi şi adaugi 150 ml de zeamă de lămâie.

image

Torni umplutura peste crusta de tartă şi o dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30-35 de minute, până se rumeneşte frumos. Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcească. La final, pudrezi cu zahăr şi serveşti.

image

Tartă cu afine şi coacăze roşii

Tartă cu afine şi coacăze roşii

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură

Tartă cu brânză şi afine

Tartă cu brânză şi afine