O tartă de mere poate părea o reţetă complicată de făcut, dar nu este deloc aşa. Blatul se prepară imediat, iar merele, menite să-i ofere aromă prăjiturii vor fi numai bune de adăugat peste blat în doar 10 minute.

Vei adora această reţetă şi este sucificient să o faci o singură dată, ca mai apoi, să apelezi la ea ori de câte ori ai poftă de ceva dulce, făcut în casă, iar timpul nu-ţi permite să stai foarte mult în bucătărie.

Citeşte şi: Dă-i un alt gust prăjiturii Tiramisu. Încearcă reţeta cu câteva picături de lichior

Ingrediente Tartă cu mere

  • 1 pachet mare de biscuiţi (240 g)
  • 1 ½ linguri de unt (30 g)
  • 5 mere medii
  • 1 cană de lapte (250 ml)
  • 1 cană de făină albă (120 g)
  • 3 linguri de zahăr (45 g)
  • 2 linguri de gem de piersică (56 g)

 

Mod de preparare Tartă cu mere

Începeţi prin a zdrobi biscuiţii. Utilizaţi o furculiţă sau un blender. Topiţi untul şi adăugaţi peste biscuiţii sfărâmaţi, amestecaţi până se obţine o consistenţă ca de blat, ce poate fi modelată. În cazul în care biscuţiţii sunt mult prea uscaţi şi nu se leagă, măriţi cantitatea de unt. Într-o tavă rotundă, turnaţi acest amestec şi tapetaţi întreaga tavă, inclusiv pe margini. Aceast amestec va reprezenta blatul tartei cu mere.

În blender, adăugaţi trei mere, laptele, făina şi zahărul. Lăsaţi să se amestece până se opţine o pastă moale, omogenă. Adăugaţi peste blatul din tavă. Tăiaţi felii cele două mere rămase şi aşezaţi-le deasupra compoziţiei.

Citeşte şi: Reţetă tradiţională de papanaşi. Secretul dezvăluit de o gospodină din Bucovina

Preîncălziţi cuptorul la 180 ° C, apoi coaceţi tarta timo de o oră. Când este gata, iar merele de deasupra sunt aurii, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, întindeţi pe toată suprafaţa gemul de piersici.

Pentru un plus de gust, puteţi pudra cu scorţişoară sau zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

Loading...