Portocala poate fi un ingredient savuros în multe reţete de deserturi. Profită de aroma sa inconfundabilă şi foloseşte atât coaja, cât şi sucul acestui fruct mai des în dulciurile tale.

Tartă cu portocale - Ingrediente

Pentru aluat

170 g făină
1 gălbenuş
120 g unt rece
1 lingură cacao
50 g zahăr pudră
50 g făină de migdale
1 lingură apă rece
coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru cremă

4 gălbenuşuri
150 g zahăr
30 g făină
500 ml lapte
40 g unt moale
1 păstaie de vanilie
20 g amidon din porumb

Pentru decor

5 linguri gem de caise
1 portocală

Tartă cu portocale – Preparare

Pentru aluat, amesteci cele două tipuri de făină cu pudra de cacao şi cu zahărul. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci până se încorporează. Pui gălbenuşul, apa şi coaja rasă de lămâie. Aduni aluatul într-o bilă pe care o înfăşori în folie alimentară şi o dai la congelator 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt şi pui peste el o mână de boabe de fasole. Dai aluatul la cuptorul preîncălzit la 180 °C 30 de minute. După aceea dai deoparte hârtia de copt şi boabele de fasole şi-l mai laşi să se coacă încă 15-20 de minute.

Pentru a pregăti crema, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi făina şi amidonul de porumb şi mixezi din nou. Torni laptele treptat. Pui cratiţa pe foc, adaugi miezul de la păstaia de vanilie şi când începe să fiarbă o iei de pe aragaz şi o laşi să se răcească. La final, adaugi untul, mixezi crema şi o torni peste blat. Decorezi tarta cu gem de caise şi felii de portocală.

Foto: Profimedia

Loading...