Un delicios desert de sezon pentru zilele toride!

Ingrediente (1 tavă)

6 clătite
6-8 linguri gem de fructe de pădure
1 ou

Pentru umplutură
375 g brânză
50 g unt
100 g smântână
1/2 lingură griş
1/2 linguriţă făină
2-3 ouă
3 linguri zahăr
1 praf sare
1 pliculeţ zahăr vanilat
coajă de lămâie
7 caise

Mod de preparare

Pentru umplutură, separi gălbenuşurile de albuşuri, fărâmiţezi brânza, până capătă consistenţa unei creme, încorporezi gălbenuşurile, untul moale, smântâna, grişul, făina, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Adaugi în compoziţie albuşurile bătute spumă tare cu zahărul şi omogenizezi.

Pregăteşti forma de tartă şi o tapetezi. Aşezi 4 clătite astfel încât să acoperi marginile, le ungi, pe rând, cu gem de fructe de pădure. Aşterni pe fundul tăvii o clătită, întinzi un strat de gem, apoi aşezi încă o clătită.

Torni compoziţia de brânză de vaci în tavă şi aşezi caisele tăiate jumătăţi. Ungi apoi toată tarta cu un ou bătut şi o dai la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până se rumeneşte. Laşi tarta în tavă până se mai răceşte şi o tai felii.

Loading...