Iată o gustare delicioasă pe care o poţi prepara oricând: tartine cu sparanghel alb şi cu omletă.

Ingrediente 

  • 1/2 legătură sparanghel alb 
  • 2 felii de pâine preferată
  • 2 ouă 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • 50 g caşcaval ras

sare şi piper, după gust 

apă, pentru fiert

Mod de preparare 

Cureţi de cotor şi de coajă firele de sparanghel, apoi le speli foarte bine şi le pui la fiert în apă cu puţină sare 15-20 de minute, la foc mediu, până se înmoaie. Le scoţi şi le dai deoparte pe un şervet de bucătărie. 

Într-un bol, spargi şi baţi ouăle cu laptele, cu pătrunjelul curăţat, spălat şi tocat mărunt, cu sare şi piper după gust. Încingi uleiul într-o tigaie, apoi prepari omleta. 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pregăteşti feliile de pâine peste care ai adăugat omleta, apoi sparanghelul alb şi, în final, ai presărat cu caşcaval ras. Laşi 2-3 minute până ce caşcavalul s-a topit. Serveşti preparatul cald. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Salată de sparanghel la grătar cu nuci

 

 

Loading...