Sfecla roşie este delicioasă atât crudă, cât şi gătită. Din ea poţi face multe preparate gustoase, numai bune de pus pe masă. Astăzi îţi propunem tocană de vită.

Ingrediente:

  • 700 g pulpă de vită
  • 10 sfecle mici
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 150 ml supă de vită
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 lingură bulion
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai cuburi şi o pui la fiert, luând spuma de câte ori este necesar. O laşi să fiarbă până e aproape gata. Păstrezi zeama.

Între timp, speli sfeclele şi le coci la cuptor până când furculiţa pătrunde uşor în ele. Le laşi la răcit, le cureţi coaja, apoi le tai în bucăţi potrivite.

Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei până devine translucidă. Adaugi carnea, sfecla, 150 ml din supa de vită păstrată, bulionul şi condimentezi cu sare şi piper. Laşi vasul pe foc 15 minute, să se întrepătrundă aromele. Serveşti tocana de vită fierbinte, presărată cu mărar proaspăt tăiat

Loading...