Când rămâi în pană de idei, inspiră-te din bucătăria asiatică! Transformă-ţi un prânz obişnuit, înlocuindu-l cu o tocană picantă cu vânătă. Nu uita lucrul esenţial: legătura proapătă de ceapă verde!

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 3 căţei usturoi
  • ½ legătură ceapă verde
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 3 linguri ulei, pentru prăjit

Pentru sos 

  • 1 lingură sos de soia
  • 1-2 lingură apă
  • ½ linguriţă zahăr sau miere
  • ½ lingură sos chilli picant
  • 1 linguriţă oţet balsamic
  • sare, după gust

Mod de preparare

Speli vânăta şi o tai bucăţi. Într-o cratiţă cu capac, le fierbi în apă cu puţină sare aproape 10-15 minute. Ulterior, le scurgi de apă şi le dai deoparte.

După ce s-au răcit, amesteci cu mâna bucăţile de vinete cu amidonul de porumb şi le frigi într-o tigaie în care ai adăugat 2 linguri cu ulei. Laşi, la foc potrivit, timp de 7-8 minute până se rumenesc, apoi le dai deoparte.

Între timp, prepari sosul. Pui într-un bol sosul de soia, apa, mierea sau zahărul, sosul picant, oţetul balsamic, sarea (după gust) şi începi să le amesteci.

În aceeaşi tigaie, torni restul de ulei şi căleşti usturoiul mărunţit cu ceapa verde curăţată, spălată şi tăiată feliuţe, apoi adaugi bucăţile de vânătă. Torni sosul peste ele, amesteci şi laşi la foc potrivit preţ de câteva minute. Serveşti alături de tăiţei sau orez fiert.

Poftă bună!

 

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta delicioasă de Rulouri de vinete în sos de roşii

Loading...