Rulouri de vinete în sos de roşii
Bucură-te de gustul vinetelor cu o reţetă apetisantă de rulouri umplute cu brânză şi spanac, uşor de preparat, la cuptor.
Ingrediente
2 vinete
250 brânză ricotta
1 lingură ulei
170 g caşcaval
50 g parmezan ras
250 g spanac congelat
1 ou
1 căţel de usturoi, pisat
225 g pastă de tomate
sare şi piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Tai codiţele vinetelor, apoi le tai pe lungime, felii de circa ½ cm. Le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei şi le dai la cuptor 10 minute. Laşi la răcit. Într-un bol, amesteci brânza ricotta, 60 g caşcaval ras, parmezanul, spanacul decongelat şi scurs, ouăle şi usturoiul. Torni jumătate din pasta de tomate pe fundul unui vas termorezistent sau a unei tăvi.
Umpli feliile de vânătă cu amestecul de brânză şi spanac, aproximativ 2 linguri pentru fiecare, apoi rulezi. Aşezi în tavă, peste sos. Acoperi cu pasta de tomate rămasă. Presari restul de caşcaval. Reduci temperatura cuptorului la 180 °C, acoperi cu folie şi dai la copt 45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă aproximativ 15 minute sau până ce caşcavalul se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti imediat.
Sursa http://notenoughcinnamon.com