Prăjiturile cu brânză dulce şi alte derivate din aceasta sunt extrem de gustoase şi uşor de făcut. Prepară-le după reţetele acestea şi vei avea parte de un desert consistent şi răcoritor.

Ingrediente

Pentru blat
400 g biscuiţi cu cereale
200 g unt
1 lingură cacao
1 lingură gelatină
1 linguriţă coajă de lămâie

Pentru umplutură
500 g brânză dulce de vaci
150 g mac
150 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 pacheţel zahăr vanilat
1 cutie compot de ananas cuburi
400 ml frişcă
2 linguri rom

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu coajă de lămâie, unt, cacao şi gelatina topită în prealabil cu 3 linguri de apă călduţă. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, îmbrăcând şi pereţii formei. Laşi forma la rece aproximativ 1 h să se întărească blatul de biscuiţi.Între timp, zdrobeşti brânza cu furculiţa, o freci cu zahăr, zahăr vanilat, cele 3 gălbenuşuri, adăugate pe rând, romul, macul râşnit şi frişca. Scurgi fructele de ananas de zeamă.Introduci umplutura de brânză în formă, punând şi ananas, apoi laşi tortul la rece 2-3 ore să se întărească bine.Îl serveşti decorat cu felii de ananas şi frunze de mentă.

Loading...