Tulumbe însiropate (Gogoşi turceşti)

2 shutterstock 235438981 jpg jpeg

Îţi propunem o super-reţetă pentru momentele în care îţi va fi poftă de o porţie delicioasă de gogoşi. Următorul desert va avea nevoie de un timp de preparare de 1 oră şi 30 de minute. Încearcă!

Ingrediente

Pentru gogoşi:

  • 500 ml apă
  • 300 g făină
  • 4 ouă mari
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriţă praf de copt

Pentru sirop:

  • 1 l apă
  • 600 g zahăr
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie bio

Mod de preparare 

Pentru sirop, combini apa cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie şi le laşi să fiarbă 20 de minute din momentul în care încep să clocotească. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Pentru gogoşi, combini apa cu untul şi cu praful de sare, apoi le aşezi pe foc. Când încep să clocotească, încorporezi făina toată odată, praful de copt şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de marginile vasului, îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit. Îl pui apoi în mixer, adaugi ouăle, unul câte unul, şi mixezi până se omogenizează. Încingi uleiul într-o tigaie adâncă şi pui aluatul de gogoşi într-un poş. Formezi gogoşile direct în tigaie, porţionându-le cu o foarfecă. Ele nu trebuie să aibă mai mult de 2-3 cm lungime. Le rumeneşti, apoi le pui direct în vasul cu siropul de zahăr şi le ţii la însiropat câteva minute. Le ţii la frigider o jumătate de oră înainte de a le servi. 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Gogoşi cu mere şi scorţişoară

Gogoşi cu mere şi scorţişoară

gogosi cu mere si scortisoara jpg jpeg