Vinetele, versatile şi gustoase întotdeauna. O idee excelentă, gratinate, la cuptor!

 

Ingrediente

2 vinete medii

9-10 roşii cherry

1 ceapă

2-3 linguri sos de roşii

50 g parmezan

200 g mozzarella

1 căpăţână de usturoi

2-3 linguri ulei de măsline

1 linguriţă pătrunjel

sare

piper

frunze de busuioc

 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai vinetele pe lungime, scobeşti miezul şi îl sotezi în uleiul încins, împreună cu ceapa şi jumătate din căţeii de usturoi, feliaţi. Ţii legumele 4-5 minute, la foc mediu, adaugi sosul de roşii, asezonezi cu sare şi piper după gust, presari pătrunjelul uscat, amesteci şi mai ţii pe foc un minut.

Pui jumătăţile de vinete într-o tavă cu hârtie de copt, le umpli şi presari pe fiecare mozzarella şi parmezan date prin răzătoare. Pui deasupra jumătăţi de roşii cherry, iar în tavă torni o ceaşcă de apă şi pui restul căţeilor de usturoi întregi. Dai tava la cuptor 30-35 de minute, apoi laşi la răcorit. Decorezi vinetele cu busuioc proaspăt tocat.

FOTO Shutterstock

 

Loading...