Vinete umplute cu carne

vinete umplute jpeg

Pentru 6 porţii

Timp de preparare: 1 h 30´

Dificultate: medie

Ingrediente

3 vinete

500 g carne tocată

sare

piper

2 căţei usturoi

1 ceapă

800 g roşii

200 g caşcaval

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare

Speli vinetele, le feliezi şi le coci pe un grătar încins.

Pui carnea tocată într-o tigaie. Adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat şi laşi la foc mediu până se evaporă toată zeama. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi presari pătrunjelul tocat.

Feliile de vinete coapte le umpli cu carnea tocată, apoi le rulezi. Aşezi rulourile într-un vas termorezistent. Dai roşiile prin blender, adaugi sare, după gust şi torni pasta de roşii peste rulourile de vinete, apoi caşcaval ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute.