Vara, cu alaiul ei de legume şi de verdeţuri de sezon, e aici. Profită de aromele proaspete ale acestor trufandale şi adu-le în bucătăria ta. Găteşte şi tu una dintre cele 3 reţete delicioase perfecte pentru luna iunie, pe care ţi le propunem.
 

Cartofi noi gratinaţi - 3 reţete delicioase perfecte pentru luna iunie

Ingrediente
 
  • 1 kg cartofi noi
  • 150 g caşcaval ras
  • 300 g smântână pentru gătit
  • 50 g unt
  • 3 căţei usturoi
  • ½ linguriţă boia dulce
  • sare, 
  • ulei, pentru uns
 
Amesteci smântâna cu usturoiul pisat, cu sare, cu boiaua şi cu untul şi laşi deoparte compoziţia.
 
Speli cartofii sub jet de apă şi îi freci cu un burete aspru, apoi îi fierbi în apă cu sare, după gust şi îi laşi la scurs. Dacă sunt mari, îi poţi tăia bucăţi.
 
Ungi un vas termorezistent cu puţin ulei, aşezi cartofii, răstorni amestecul cu smântână, o întinzi, apoi presari caşcavalul şi îi dai la cuptorul încins. Îi ţii până se gratinează şi îi scoţi.
 
Dacă ai tăiat cartofii felii, îi aşezi în straturi, torni din amestecul cu smântână şi presari caşcaval. Ultimul strat trebuie să fie de smântână, peste care presari caşcaval. Decorezi după imaginaţie.
 

Îngheţată de zmeură - 3 reţete delicioase perfecte pentru luna iunie

Ingrediente
  • 500 g zmeură 
  • 100 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 400 g lapte condensat
 
Zdrobeşti cu blenderul zmeura cu zahărul până obţii un piure. Separat, mixezi frişca lichidă cu laptele condensat aproximativ 10 minute. Amesteci crema obţinută cu piureul de zmeură. Torni compoziţia într-o caserolă, o închizi şi o dai la congelator. 
 
Serveşti îngheţata decorată după imaginaţie.
 
 

Supă de verdeţuri - 3 reţete delicioase perfecte pentru luna iunie

Ingrediente
  • 3 cartofi fierţi în coajă
  • 6 ridichi
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 castraveţi
  • sare, piper
  • 1 l lapte bătut
  • 4 ouă fierte
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 legătură mărar
Speli şi cureţi castraveţii, apoi îi tai cubuleţe şi îi pui într-un vas mai mare. Speli ridichile, le tai mărunt, laşi 2 deoparte, cureţi cartofii şi îi faci şi pe ei tot cubuleţe. Speli firele de ceapă, le tai mărunt şi le adaugi în vas.
 
Cureţi ouăle, apoi separi albuşurile de gălbenuşuri. Tai cubuleţe albuşurile şi le pui lângă celelalte ingrediente.
 
Amesteci laptele cu gălbenuşurile şi cu muştarul. Mixezi bine, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi răstorni compoziţia peste legumele din vas şi amesteci. Tai fin mărarul şi feliezi cele 2 ridichi păstrate. Serveşti supa rece decorată cu mărar şi cu feliuţe de ridichi.
 
 
 
FOTO: SHUTTERSTOCK
 
 
Loading...