Prăjitură cu două umpluturi

prajitura doua umpluturi jpeg

Mulţumim Marianei Adriana Rada din Oradea pentru această reţetă de prăjitură cu două umpluturi pe care sigur o vom prepara în aceste zile!

Ingrediente

500 gr faina 100 gr zahar 200 gr untura (sau 1 pachet de margarina) 3 galbenusuri 3 linguri bune de smantana 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.

1kg. mere

1 lingura margarina

1 lingurita scortisoara

2 plicuri zahar vanilat

4 linguri zahar.

0.500 kg branza de vaca

200 gr zahar

1 lamaie(coaja si zeama de la lamaie)

3 plicuri zahar vanilat

1 pachet stafide

2 oua

5 linguri gris.

MOD DE PREPARARE

Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara mare unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se pune prima foaie apoi umpluturile(jumi juma ) apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta). Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura ) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat si zaharul. Intr-un castron mixam branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam ouale si lamaia(coaja si zeama) si la urma stafidele si grisul. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si o pudrezi cu zahar pudra.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.