Meringue

Untitled jpeg

Meringue este o prăjitură simplu de preparat şi cu un aspect rafinat. Doamna Ramona Popa ne-a trimis reţeta ei de meringue.

De ce ai nevoie pentru meringue

8 albusuri

250 gr zahar

3 plicuri zahar vanilinat

Frisca si mix de fructe de padure pentru decor. Pentru decor se pot alege si alte fructe, dupa preferinta, caramel, ciocolata razuita, dupa imaginatie si placere.

Cum se prepară meringue

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana obtinem o bezea fina si lucioasa. Punem bezeaua intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt cu o lingura si o intindem formand un blat neregulat. Bagam tava la cuptor cu foc mic si usa intredeschisa pana capata o culoare aurie si crusta incepe sa crape. Dupa ce s-a racit, ornam cu frisca si mixul de fructe dupa imaginatie.