Bărcuţe cu căpşuni

Alege un desert apetisant cu căpşuni şi răsfaţă-te cu aceste fructe zemoase, folosite în acest desert care îţi va încânta toate simţurile.
Bărcuţe cu căpşuni - Ingrediente
Pentru blat 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr pudră 1 gălbenuş 1 praf sare
Pentru umplutură
75 ml vin spumant
400 g căpşuni
350 g rubarbă
100 g zahăr pudră
1 lingură amidon din porumb
2 linguriţe zeamă de lămâie
10 g ghimbir proaspăt
Pentru cremă
400 ml smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
Preparare
Căpşunile şi rubarba le speli, le tai bucăţele, le amesteci cu vinul spumant, zahărul pudră, amidonul, zeama de lămâie şi cu ghimbirul. Le laşi deoparte până îşi lasă sucul.
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul pudră şi sarea. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi gălbenuşul. Dacă e nevoie, poţi turna şi o lingură de apă rece. Trebuie să obţii un aluat elastic, îl aşezi în forme mici de tarte pe care le dai la frigider 20 de minute. Ulterior, umpli bărcuţele cu rubarbă şi căpşuni şi torni în fiecare formă câte 2 linguri din sucul lăsat de fructe. Le dai la cuptor, la 170 °C, 30 de minute.
Între timp, baţi smântâna rece pentru frişcă cu zahărul pudră până devine cremoasă. Când tartele s-au răcit, le decorezi cu cremă.
Foto: Profimedia