Bărcuţe de cartofi cu friptură
Pe cât de ciudat ar suna numele acestui preparat, care poartă numele de cheesesteak potato skins în engleză, pe atât este de gustos. Este un aperitiv delicios şi se face foarte repede.
Iată ingredientele de care ai nevoie: 6 cartofi cu coajă 3 linguri ulei de măsline sar piper 2 ardei graşi 1 ceapă mare 700 g feliuţe subţiri de friptură de vită sau porc 1 linguriţă oregano uscat 300 g caşcaval ras 1 linguriţă pătrunjel tocat
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală bine cartofii cu tot cu coajă, ai grij să nu rămână vreo urmă de murdărie pe ei. Pune ulei, sare şi şi piper pe ei. Pune cartofii într-o tavă şi coace-i până ce coaja devine crocantă. Lasă-i să se răcească.
Între timp, într-o tigaie de fontă, încinge o lingură de ulei. Adaugă ceapa şi ardeii, apoi feliile de carne, oregano, sare şi piper. Găteşte până ce carnea este făcută.
Când cartofii s-au răcit, taie-i pe jumătate şi scoate din fiecare jumătate miezul cartofului, lăsând marginile de 2 cm.
Întoarce cartofii cu faţa în sus şi pune amestecul în bărcuţele formate. Pune brânză peste şi dă totul la cuptor pentru 10 minute. Pune pătrunjel peste ei şi serveşte-i calzi.
Sursa: delish.com