Biscuiţi cu amaretto, fără făină

Aceşti biscuiţi pot fi consumaţi după cină şi sunt preparaţi după o reţetă clasică italiană. Aceasta a fost testată de bucătarul Jamie Oliver, care ne spune că biscuiţii cu amaretto sunt un deliciu cu care se pot delecta inclusiv musafirii tăi care au intoleranţă la gluten, tocmai pentru că nu conţin deloc făină. În doar 25 de minute, spune Jamie Oliver, vei prepara 50 de biscuiţi delicioşi, cu lichior.
Biscuiţi cu amaretto – Ingrediente
unt nesărat, pentru uns tava 4 albuşuri 350 g zahăr pudră 350 g migdale măcinate (de consistenţa unei făini) 30 ml lichior amaretto zahăr pudră, pentru ornat
Biscuiţi cu amaretto – Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi două tăvi şi aşezi în ele hârtie de copt.
Într-un vas, baţi albuşurile până obţii o spumă tare. Încorporezi treptat în albuşuri zahărul, migdalele şi lichiorul amaretto, ca să obţii o pastă omogenă şi fină.
Foloseşti o linguriţă sau torni compoziţia într-un poş, iar apoi formezi fursecurile în cele două tăvi, lăsând între ele o distanţă de 2 cm.
Dai la cuptor 10-15 minute, până se rumenesc uşor. Le scoţi şi le muţi pe o altă suprafaţă, ca să se răcească. Pudrezi fursecurile cu zahăr.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Biscuiţi cu morcovi şi ovăz, de post