„Brăduţ” de ciocolată

Braduti de ciocolata jpeg

Dificultate mică Preparare 50’ Porţii1 tavă

Ingrediente:

150 g făină de Titan

180 g unt

4 ouă

150 g zahăr

150 g ciocolată neagră

1 esenţă de vanilie

1 praf sare

1 ciocolată amăruie

150 ml smântână dulce

25 g unt

Rupi ciocolata neagră bucăţi mici, tai untul şi le pui într-un vas să se topească pe baie de aburi.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu. Amesteci gălbenuşurile cu crema de ciocolată şi adaugi compoziţia, în fir subţire, în albuşuri. Încorporezi cu o spatulă, de jos în sus, făina de Titan cernută, în prealabil.

Torni amestecul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pui ciocolata, smântâna şi untul să se topească într-un vas la foc mic şi amesteci continuu să nu se ardă. Tai prăjitura sub formă de brăduţ (sau orice altă formă doreşti), pui glazura deasupra şi decoreazi după gust.