Brioşe cu ciocolată şi rahat

Gingerbread Muffins with Nuts and Raisins jpeg

Micuţele brioşe reprezintă un desert simplu, care te poate scoate din încurcătură dacă vrei să prepari ceva dulce pentru copii sau dacă aştepţi musafiri.

Ingrediente

Pentru brioşe

1 cană zahăr ½ cană ulei 1 esenţă de lămâie sau de rom 1 cană apă minerală 2 căni făină 1 praf de sare 1 plic praf de copt

Pentru decor

100 ciocolată de post

nucă mărunţită

rahat, după gust

Preparare

Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi apa minerală şi amesteci. Adaugi făina, esenţa, sarea şi praful de copt. Pui aluatul în forme tapetate şi dai la cuptor 30 de minute, până trec testul scobitorii.

După ce scoţi brioşele, treci partea inferioară prin ciocolata topită pe baie de aburi şi prin nucă mărunţită, apoi le aşezi pe farfurie, cu partea mai lată în jos. Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu rahat, după gust.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg