Brioşe cu cremă

Răsfaţă-i pe cei dragi, atât pe adulţi, cât şi pe copii, cu cele mai bune brioşe pregătite cu mâna ta.
Ingrediente
Pentru brioşe
150 g unt 200 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 500 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de sare 150 ml lapte 100 g smântână
Pentru cremă
200 g unt
300 g zahăr pudră
2 linguri smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
200 g ciocolată
100 g smântână
nucă de cocos
Preparare
Dai drumul la cuptor. Pentru brioşe, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie. Combini făina cu praful de copt şi sarea. Torni laptele peste unt, adaugi smântâna, omogenizezi şi încorporezi făina. Pui aluatul în forme tapetate şi-l dai la cuptor până când brioşele trec testul scobitorii. Le laşi la răcit.
Pentru cremă, mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie, zahărul, smântâna şi omogenizezi.
Topeşti ciocolata, adaugi smântâna şi omogenizezi. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Deasupra torni glazura şi presari nucă de cocos.
Foto: Profimedia