Brioşe cu frişcă vegetală şi nucă, reţetă de post

Muffins with Parsnip jpeg

Cauţi un desert simplu şi rapid? Alege această reţetă de brioşe, care se prepară cu frişcă vegetală şi nucă. Iar dacă vrei un pont pentru ca nucile tale să capete un gust şi un miros neplăcute, depozitează-le în locuri răcoroase şi bine aerisite.

Ingrediente

Pentru brioşe

1 cană zahăr ½ cană ulei 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 cană apă minerală 2 căni făină 1 plic praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 1 praf de sare

Pentru decor

200 g ciocolată de post

100 g frişcă vegetală

100 g miez de nucă

Preparare

Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi amesteci. Adaugi apa minerală şi zahărul vanilat, apoi făina cernută, scorţişoara, sarea şi praful de copt. Pui aluatul în forme şi dai la cuptor 25-30 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. După ce scoţi brioşele, treci jumătatea superioară prin ciocolată, apoi le aşezi pe farfurie, cu baza mică în jos. Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu frişcă şi cu bucăţi de nucă.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg