Budincă de orez caramelizată
Am primit această reţetă de la cititorul noastru, Nagy Florin, din Gherla, jud. Cluj. Îi mulţumim cu această ocazie. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
700 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 1 baton de scorţişoară 125 gr. unt 160 gr. zahăr 180 gr. orez cu bob rotund 2 ouă
Mod de preparare:
Se fierbe laptele împreună cu batonul de scorţişoară şi cu zahărul vanilat.
Se adaugă untul, 50 gr. zahăr şi orezul. Se fierbe 20 minute şi se amestecă din când în când.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade celsius.
Zahărul rămas se caramelizează într-o tavă . Se acoperă uniform fundul tăvii şi peretii.
După ce a fiert, orezul se amestecă cu ouale. Se pune compoziţia de orez în tavă cu zahărul ars şi se coace în cuptor circa 40 minute.