Bunătăţi inedite cu Diana şi Andrei

Diana Bart si Chef Andrei Tandara jpeg

Dacă eşti pasionat de bucătărie, cu siguranţă eşti fanul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti la Prima TV, în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30.

Invitata Dianei Bart de sâmbătă, 17 mai, ora 11.30, la Prima TV, este cântăreaţa Ale Blake. Cele două vedete vor găti împreună o delicioasă tartă cu brânză şi praz, preparat ce poate deveni şi favoritul tău. Se face foarte uşor, iar combinaţia este deosebit de gustoasă.

Ale Blake

image

Apoi Diana şi chef Andrei, tânărul şi talentatul bucătar al emisiunii, îţi propun un periplu gastronomic prin bucătăria, de ce nu, fusion, pentru că quesadilla (preparat mexican) chefului Andrei are puternice influenţe mediteraneene.

Între două lipii, el aşază felii de mozzarella, prosciutto, roşii cherry, ceapă chivas, coriandru, usturoi, sare şi piper, toate stropite cu zeamă de limetă. Împătureşte lipiile, apoi le aşază într-o pungă făcută din folie de aluminiu şi foaie de copt, exact în această ordine, pentru că niciodată preparatul nu trebuie să fie atins de folia de aluminiu. Apoi, le frige pe grătarul încins aproximativ 5 minute pe o parte şi 5 minute pe cealaltă parte.

Andrei îţi propune, la felul doi, un biban de mare cu sparanghel. Cheful îţi arată cum să faci o pungă din folie de aluminiu şi foaie de copt, iar aici pune bibanul pe care l-a ţinut puţin timp în vin, amestecat cu ulei, usturoi, busuioc, sare şi piper. Toarnă baiţul în pungă şi frige peştele pe grătar, aproximativ 15 minute sau până când punga începe să se umfle. Separat, curăţă sparanghelul şi îl frige pe grătar dat cu ulei, usturoi, sare şi piper.

Desertul este fabulos! Banane coapte cu ciocolată. Crestează coaja bananei, spălată bine, şi o umple cu ciocolată, nucă, căpşuni, anason, scorţişoară. Îi pregăteşte bananei acelaşi pat din folie de aluminiu, foaie de copt, peste care o aşază, o înfăşoară în cele două folii, şi o pune pe grătar 15-20 de minute.

Dacă am reuşit să-ţi stârnesc curiozitatea, nu pierde delicioasa emisiune „Click! Poftă bună!, de la Prima TV,sâmbătă, 17 mai, ora 11.30.

Text: Maria Belu