Ceapă umplută cu bacon şi brânză

ceapa umpluta shutterstock 72720412 jpeg

Ceapa e bună călită sau sotată în felurite mâncăruri, dar nu numai. Te provocăm la o reţetă de ceapă umplută.

Preparare: 1 h 20 minute Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

6 cepe mari

200 g bacon (jambon sau şuncă afumată)

3 căţei de usturoi

3 linguri de smântână groasă

150 g caşcaval ras

50 g unt

salvie

rozmarin

sare

piper

Preparare

1.Cureţi foile exterioare ale cepelor, le speli şi le opăreşti 10 minute în apă cu sare. Tai un capac la partea cu codiţă a fiecărei cepe şi scoţi cu mare grijă miezul cepelor, păstrând ca suport 2-3 foi.

2.Toci miezul scos, îl amesteci cu usturoiul zdrobit, cu baconul (jambon sau şuncă afumată) tocat cubuleţe şi le căleşti în unt topit. Le amesteci apoi cu caşcavalul ras, smântâna, salvie, rozmarin, sare şi piper, după gust.

3.Umpli cepele cu umplutura pregătită, aşezi deasupra capacele cu codiţe, le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Le serveşti imediat.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg