Ceapă umplută cu bacon şi brânză
Ceapa e bună călită sau sotată în felurite mâncăruri, dar nu numai. Te provocăm la o reţetă de ceapă umplută.
Preparare: 1 h 20 minute Dificultate: mică 6 porţii
Ingrediente
6 cepe mari
200 g bacon (jambon sau şuncă afumată)
3 căţei de usturoi
3 linguri de smântână groasă
150 g caşcaval ras
50 g unt
salvie
rozmarin
sare
piper
Preparare
1.Cureţi foile exterioare ale cepelor, le speli şi le opăreşti 10 minute în apă cu sare. Tai un capac la partea cu codiţă a fiecărei cepe şi scoţi cu mare grijă miezul cepelor, păstrând ca suport 2-3 foi.
2.Toci miezul scos, îl amesteci cu usturoiul zdrobit, cu baconul (jambon sau şuncă afumată) tocat cubuleţe şi le căleşti în unt topit. Le amesteci apoi cu caşcavalul ras, smântâna, salvie, rozmarin, sare şi piper, după gust.
3.Umpli cepele cu umplutura pregătită, aşezi deasupra capacele cu codiţe, le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Le serveşti imediat.
sursa foto: Shutterstock