Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Luna lui Mărţişor merită încheiată aşa cum se cuvine: cu o felie de tort delicios de ciocolată şi cu multă voie bună!
Ingrediente
Pentru blat
340 g unt 370 g zahăr 4 ouă 370 g făină 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă rasă bicarbonat 445 ml lapte bătut 1 păstaie de vanilie 50 g fulgi migdale
Pentru crema de ciocolată
120 ml frişcă lichidă
1 păstaie de vanilie
230 g ciocolată neagră
Pentru crema de zmeură
170 g zmeură congelată
110 g zahăr
2 linguriţe zeamă de lămâie
4 gălbenuşuri
120 g unt
Pentru crema de ciocolată albă
110 g ciocolată albă
240 g unt
1 păstaie de vanilie
50 ml frişcă lichidă
200 g zahăr pudră
Preparare
Pentru blat, încălzeşti cuptorul la 175 °C. Pregăteşti 2 forme rotunde de tort cu diametrul de 20 cm pe care le tapetezi. Baţi untul cu zahărul până devin o cremă. Adaugi ouăle şi le mixezi până se încorporează. Amesteci făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul. Într-un alt vas mixezi laptele bătut cu păstaia de vanilie. Încorporezi în compoziţia cu unt amestecul de făină şi pe cel de lapte bătut, treptat, alternând cele două mixuri. Aluatul obţinut îl torni în cele două tăvi şi-l coci 35-40 de minute. După ce blaturile s-au răcorit, le înfăşori în folie alimentară şi le pui la frigider o oră.
Între timp, pregăteşti crema de ciocolată. Pui pe foc frişca lichidă împreună cu păstaia de vanilie. Când este pe punctul de a începe să fiarbă, iei cratiţa de pe aragaz şi adaugi în frişcă ciocolata. O laşi să se topească 4 minute, apoi o amesteci. Laşi crema de ciocolată deoparte.
Pentru crema de zmeură, pasezi cu blenderul zmeura decongelată, apoi o treci prin sită. Torni piureul într-o cratiţă, adaugi zahărul, zeama de lămâie şi gălbenuşurile. Pui amestecul la foc mic până începe să fiarbă, apoi îl iei de pe aragaz şi adaugi untul. Laşi crema de zmeură să se răcorească, apoi o pui la frigider.
Pentru a prepara crema de ciocolată albă, o topeşti pe baie de aburi. Separat, mixezi untul cu miezul de la păstaia de vanilie. Adaugi ciocolata topită şi frişca lichidă şi continui să mixezi. La final, pui zahărul pudră. Crema obţinută o dai la frigider.
Tai fiecare blat de tort în 2 părţi egale. Ungi prima bucată de blat cu jumătate din crema de zmeură, acoperi cu o altă bucată de blat pe care întinzi crema de ciocolată. Peste aceasta pui o altă jumătate de blat, torni restul de cremă de zmeură şi aşezi deasupra ultima bucată de blat. Acoperi tortul cu crema de ciocolată albă şi-i decorezi marginile cu fulgii de migdale. Îl dai la frigider 4 ore.
Foto: Profimedia