Chec „catifea roşie“ cu cremă de brânză

Combinaţia de blat pufos şi cremă fină de brânză va transforma acest chec în unul din deserturile tale preferate.
De ce ai nevoie pentru chec
200 ml ulei
200 g iaurt
2 ouă
2 linguriţe colorant alimentar roşu
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g zahăr
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă oţet
1 praf de sare
1 lingură cacao
Pentru crema de brânză
220 g cremă de brânză
5 linguri unt
400 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de guguluf.
Mixezi uleiul, iaurtul, ouăle, colorantul alimentar, oţetul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul, sarea şi cacaua. Mixezi până când se omogenizează, torni în formă şi ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi checul să se răcească.
Mixezi crema de brânză cu untul, vanilia şi zahărul. Torni crema peste chec, printre striaţii.