Chec cu carne afumată şi brânză

chec cu carne afumata si branza jpeg

Miejii de seminţe de floarea soarelui sunt consumate frecvent ca gustare sau adăugate în salate sau prăjituri, însă ei combat multe afecţiuni, printre care cele de rinichi. Adaugă o lingură de mieji de floarea soarelui în această reţetă de chec cu carne afumată şi brânză pentru un gust deosebit.

Chec cu carne afumată şi brânză - Ingrediente (1 chec)

300 g jambon de porc afumat 200 g bacon 200 g brânză telemea de oi 4 felii de pâine 150 ml lapte 1 lingură smântână 4 ouă crude 4 ouă fierte tari 3 linguri ulei de măsline 1 lingură miez de floarea-soarelui sare piper

Chec cu carne afumată şi brânză - Mod de preparare

Tai jambonul cubuleţe şi-l amesteci cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine. Adaugi brânza sfărâmată, ouăle crude, smântâna, sare şi piper, după gust. Pui două linguri de ulei şi amesteci bine.

Torni jumătate din compoziţia de mai sus ­într-o tavă de cozonac, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Adaugi apoi, pe lungimea tăvii, ­cele patru ouă fierte tari, curăţate de coajă, dar lăsate întregi, apoi acoperi cu restul compoziţiei. Presari miejii de floarea-soarelui.

Aşezi pe suprafaţa drobului felii subţiri de bacon, stropeşti cu res­tul de ulei şi introduci în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Serveşti checul tăiat ­felii, aşezat pe pat de salată verde şi garnisit cu roşii cherry.