Chiftele cu sos de vin

Ni s-a făcut poftă de nişte chiftele. Dar nu de unele obişnuite, ci de acelea speciale, cu sos de vin cum am învăţat de la o bătrână din Dobrogea care ne-a dezvăluit secretele.
Ingrediente (4 porţii)
400 g carne vită tocată
3 linguri orez fiert
2 ouă
1 lingură migdale pisate
1 lingură pesmet
150 ml vin alb
2 cepe
3 căţei usturoi
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci carnea cu migdalele pisate, cu orezul fiert, ouăle, pesmetul, sare şi piper, după gust. Uzi mâinile şi formezi chiftele puţin mai mari decât o nucă. Le prăjeşti în ulei încins, la foc potrivit, şi le scoţi pe hârtie absorbantă. Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi usturoiul mărunţit şi vinul.
Laşi să fiarbă câteva minute şi condimentezi cu sare şi piper. Iei vasul de pe foc, treci sosul printr-o sită şi-l torni peste chiftele. Laşi vasul acoperit circa 30 de minute ca să se pătrundă aromele.