Chiftele de cartofi cu bacon, reţeta rapidă

Delicioasele chiftele preparate din cartofi pot fi servite cu smântână fermentată, bucăţele de bacon, legume sotate, ketchup, cârnaţi şi ouă. Practic, orice ai la îndemână poate fi combinat cu micuţele chiftele, care sunt gata în doar 20 de minute.
Ingrediente (8 chiftele mai mărişoare)
650 g piure rece de cartofi 115 g brânză cheddar sau caşcaval ras ½ cană făină 6 felii de bacon 1 ceapă potrivită, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper 2 linguri busuioc tocat 2 linguri pătrunjel tocat 2 ouă 4 linguri unt sau margarină
Pentru servire
frunze de ceapă verde, tocate
smântână, opţional
Mod de preparare
Prăjeşti baconul în puţin unt până devine crocant şi îl scoţi pe hârtie absorbantă, ca să se răcească. Îl tai în bucăţi cât mai mici şi le pui într-un vas încăpător.
Scurgi excesul de grăsime din tigaie şi apoi căleşti ceapa şi usturoiul, la foc mediu, până devin sticloase. Le adaugi peste bucăţelele de bacon, împreună cu restul ingredientelor (mai puţin untul sau margarina) şi amesteci bine cu lingura sau cu mâinile, până se omogenizează compoziţia.
Speli şi usuci tigaia, apoi topeşti 1 lingură de unt sau margarină, la foc mediu. Iei cam 50-60 de grame din compoziţia de cartofi şi formezi o bilă mai mare. O aşezi în tigaia încinsă şi o aplatizezi cu o spatulă, până când are 2 cm grosime.
Continui cu restul compoziţiei şi prăjeşti chiftelele 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Le serveşti imediat, cu ceapă verde, smântână sau ketchup.
PONT: Dacă vrei, poţi folosi ceapă verde tocată în compoziţia chiftelelor, dar nu o mai căleşti împreună cu usturoiul.
Sursa + foto: www.spendwithpennies.com