Chiftele de cartofi cu sos de iaurt

chiftele de cartofi jpeg

Cartofii pot fi gătiţi în nenumărate feluri, iar astăzi îţi propunem o reţetă de chiftele care se potrivesc de minune cu sos de iaurt!

Ingrediente

Pentru chiftele

500 g cartofi noi 2 linguri amidon 2 ouă ½ legătură mărar sare ulei, pentru prăjit

Pentru sos

250 g iaurt

2-3 căţei de usturoi, zdrobiţi

sare, după gust

piper, după gust

mărar verde, tocat

Mod de preparare

Pentru sosul de iaurt, amesteci foarte bine toate ingredientele, până se omogenizează, şi îl dai la rece. Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli şi îi fierbi întregi, până se înmoaie. Când s-au răcit, îi dai prin maşina de tocat sau prin răzătoarea mare şi îi pui într-un vas. Adaugi amidonul, ouăle, mărarul tocat, un praf de sare şi amesteci până la omogenizare.

Formezi chiftele, le aplatizezi şi le prăjeşti în ulei, până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă. Le serveşti cu sosul de iaurt.

Foto: Profimedia