Chiftele de orez, o reţetă simplă de post

Rice Cakes with Vegetable jpeg

Ai poftă de un preparat pe bază de orez? E musai să încerci această reţetă de chiftele, perfectă în zilele de post.

Ingrediente

500 g orez 1,5 l apă sare piper 200 g caşcaval de post, dat prin răzătoare 4 cepe potrivite ulei 1-2 linguri făină 100 g pesmet

Preparare

Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Îl scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci într-un vas orezul cu caşcavalul ras, ceapa tăiată mărunt, făina şi o lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia. Cu mâinile umezite, formezi chiftelele şi le dai prin pesmet. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc potrivit, şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi. Le serveşti calde, dacă vrei, cu legume sotate.

Foto: Profimedia