Chifteluţe de pui

chiftelute de pui jpeg

Când vremea caldă te îmbie să ieşi din casă, pregăteşte un coş plin de bunătăţi din care să nu lipsească fripturile, salatele sau ruladele, precum şi multe alte gustări numai bune de mâncat în aer liber, cum sunt aceste chifteluţe de pui.

Chifteluţe de pui - Ingrediente

500 g piept de pui, tocat 4-5 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină sare piper 1 legătură pătrunjel salată verde ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chifteluţele de pui

Amesteci carnea tocată cu usturoiul pisat, adaugi ouăle, făina, sare, piper, după gust, şi pătrunjel tocat. După ce s-au omogenizat ingredientele, formezi chiftelele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc pe toate părţile.

Le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti cu salată verde.

Foto: Profimedia