Ciorbă de ciuperci, reţetă de post

Înlocuieşte smântâna cu o variantă vegetală şi prepară-ţi o delicioasă ciorbă de ciuperci pe care o poţi mânca inclusiv în zilele de post.
Ingrediente
2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1,5 l apă 300 g ciuperci 2 linguri orez 500 ml borş sare piper 1 legătură leuştean smântână vegetală, opţional
Preparare
Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc. Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi-i dai drumul în zeamă.
După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti de sare şi piper. Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul. Serveşti, dacă vrei, cu smântână vegetală.
Foto: 123rf