Ciorbă de ciuperci, reţetă de post

ciorba de ciuperci jpeg

Înlocuieşte smântâna cu o variantă vegetală şi prepară-ţi o delicioasă ciorbă de ciuperci pe care o poţi mânca inclusiv în zilele de post.

Ingrediente

2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1,5 l apă 300 g ciuperci 2 linguri orez 500 ml borş sare piper 1 legătură leuştean smântână vegetală, opţional

Preparare

Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc. Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi-i dai drumul în zeamă.

După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti de sare şi piper. Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul. Serveşti, dacă vrei, cu smântână vegetală.

Foto: 123rf



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg