Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

ciorba de fasole cu ciolan afumat jpeg

O ciorbă de fasole cu ciolan afumat este binevenită în aceste zile răcoroase de toamnă târzie.

Ingrediente

2 ciolane afumate de porc mai mici 300 g fasole boabe albă 1 morcov 1 felie de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 linguri de ulei 200 ml suc de roşii pătrunjel uscat 1 vârf cuţit de cimbru borş de casă sare piper

Mod de preparare

Laşi fasolea la înmuiat în apă rece câteva ore, o strecori şi o fierbi în două ape, pe care le arunci. În cea de-a treia apă, laşi fasolea să fiarbă pe jumătate.În acelaşi timp, dar separat, pui ciolanele la fiert în apă caldă, după ce au stat o oră în apă rece. Le laşi, la foc mic, până când carnea se desprinde de pe os. Când fasolea este pe jumătate fiartă, adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate, după dorinţă, şi le laşi să fiarbă până când sunt ­bine pătrunse. Adaugi carnea de pe ciolane curăţată de oase şi mai laşi să fiarbă încă

15 minute, ca să se combine aromele. Adaugi uleiul, sucul de roşii, cimbrul, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Acreşti, după gust, cu borş de casă fiert separat şi spumuit. Serveşti ciorba caldă.