Ciuperci cu usturoi în sos de soia
Atât de gustoase şi sănătoase, încât e obligatoriu să le incluzi în dieta ta. Vorbim de ciuperci, ingredientul principal al unei reţete delicioase şi foarte simplu de preparat. Sunt gata în doar 25 de minute şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Găteşti ciupercile întregi, le “arunci” într-un sos făcut din soia, oţet balsamic şi usturoi şi le asezonezi cu puţin pătrunjel. Această reţetă poate fi servită ca atare sau drept garnitură, după preferinţe. Oricum ai alege, nu-i aşa că suna delicios?
Citeşte şi: Reţetă tradiţională de papanaşi. Secretul dezvăluit de o gospodină din Bucovina
Reţetă tradiţională de papanaşi. Secretul dezvăluit de o gospodină din Bucovina
Ingrediente reţetă Ciuperci cu usturoi în sos de soia
- 1 kg ciuperci medii
- 1 lingura ulei
- 3 linguri oţet balsamic
- 2 linguri sos de soia
- 3 căţei de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita de cimbru, tocat marunt
- sare şi piper după gust
Mod de preparare reţetă Ciuperci cu usturoi în sos de soia
Ciupercile de dimensiuni medii şi mici se curăţă şi se spală sub jet de apă. Într-un castron, adaugă oţetul balsamic, sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, cimbrul, sarea şi piperul după gust şi amestecaţi. Puneţi sosul peste ciuperci şi amestecaţi.
În tot acest timp, pregătiţi o tavă, pe care aşezaţi o hârtie de copt. Băgaţi-o în cuptor şi lăsaţi la preîncâlzit la o temperatură de 200 C. Aşezaţi ciupercile cu tot cu sos pe tavă şi băgaţi la cuptor. Lasaţi aproximativ 20 de minute, până când ciupercile devin moi. Puteţi amesteca o dată, după 10 minute.
Citeşte şi: Peştele e o excelentă sursă de grăsimi bune. Încearcă aceste rulouri cu hering şi sfeclă
Peştele e o excelentă sursă de grăsimi bune. Încearcă aceste rulouri cu hering şi sfeclă
Când ciupercile sunt gata, le puteţi asezona cu verdeaţă proaspăta. Se consumă pe loc, calde!
Poftă bună!