Clătite cu brânză şi smântână la cuptor

clatite cu branza la cuptor jpeg

Brânza este un ingredient de bază în multe reţete de deserturi. Când eşti în pană de idei, încearcă aceste clătite cu brânză la cuptor!

Ingrediente

Pentru foile de clătite

2 ouă 2 pahare lapte 1 pahar făină 2 linguriţe zahăr pudră 2 linguriţe ulei sare

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci proaspătă

3 linguri smântână

2 ouă

100 g zahăr

100 g stafide

6 linguri smântână

2 ouă

dulceaţă, opţional

Preparare

Pentru a prepara foile de clătite, separi ouăle, iar gălbenuşurile le amesteci cu laptele. Adaugi praful de sare şi făina cernută. Amesteci până dispar cocoloaşele şi laşi compoziţia deoparte 10-15 minute. Baţi albuşurile spumă. Combini cele două amestecuri şi adaugi zahărul pudră şi uleiul. Din aluatul obţinut coci, pe ambele părţi, clătitele.

Pentru umplutură, speli stafidele şi le laşi la înmuiat în apă caldă.

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi amesteci gălbenuşurile cu brânza, smântâna şi zahărul. Combini albuşurile cu stafidele şi torni compoziţia peste amestecul cu brânză. Umpli fiecare foaie de clătită cu crema de brânză, le rulezi şi le aşezi într-un vas tapetat.

Pentru sos, amesteci smântâna cu ouăle şi torni compoziţia peste clătite. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 25 de minute. Le serveşti, dacă vrei, cu dulceaţă.