Clătite cu brânză şi smântână la cuptor

Brânza este un ingredient de bază în multe reţete de deserturi. Când eşti în pană de idei, încearcă aceste clătite cu brânză la cuptor!
Ingrediente
Pentru foile de clătite
2 ouă 2 pahare lapte 1 pahar făină 2 linguriţe zahăr pudră 2 linguriţe ulei sare
Pentru umplutură
300 g brânză de vaci proaspătă
3 linguri smântână
2 ouă
100 g zahăr
100 g stafide
6 linguri smântână
2 ouă
dulceaţă, opţional
Preparare
Pentru a prepara foile de clătite, separi ouăle, iar gălbenuşurile le amesteci cu laptele. Adaugi praful de sare şi făina cernută. Amesteci până dispar cocoloaşele şi laşi compoziţia deoparte 10-15 minute. Baţi albuşurile spumă. Combini cele două amestecuri şi adaugi zahărul pudră şi uleiul. Din aluatul obţinut coci, pe ambele părţi, clătitele.
Pentru umplutură, speli stafidele şi le laşi la înmuiat în apă caldă.
Separi gălbenuşurile de albuşuri şi amesteci gălbenuşurile cu brânza, smântâna şi zahărul. Combini albuşurile cu stafidele şi torni compoziţia peste amestecul cu brânză. Umpli fiecare foaie de clătită cu crema de brânză, le rulezi şi le aşezi într-un vas tapetat.
Pentru sos, amesteci smântâna cu ouăle şi torni compoziţia peste clătite. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 25 de minute. Le serveşti, dacă vrei, cu dulceaţă.