Coastă de porc umplută cu muştar
La români , muştarul este asociat cel mai des cu micii, cârnăciorii şi friptura. Dar îl poţi folosi ca umplutură într-o delicioasă friptură, aşa cum este această coastă de porc umplută cu muştar.
Ingrediente
400 g coastă de porc, cu tot cu carne şi şorici 3 cartofi 150 g ciuperci 2 cepe cimbru ulei 2 linguri muştar iute
Mod de preparare
Pe toată lungimea bucăţii de carne, între coaste şi carnea din partea de sus se scobeşte un buzunar. Carnea se va scoate bucăţi şi va fi folosită ulterior la alte preparate tocate.
2 Se pun cartofii la fiert şi, între timp, ceapa curăţată şi mărunt tocată se căleşte împreună cu ciupercile. Cartofii fierţi se amestecă cu ceapa şi ciupercile şi totul va fi mixat. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se umple lăcaşul scobit al cărnii. Se crestează şoriciul în romburi, se dă cu ulei şi muştar şi se presară cu cimbru. Se introduce friptura la cuptor şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.