Coaste de miel cu fasole verde

Alege o combinaţie delicioasă de coaste de miel cu fasole verde şi nu vei da greş la masa festivă de Paşte. Pofticioşii se vor înghesui să îţi mai ceară o porţie!
Ingrediente
Pentru friptură
1 ½ kg coaste de miel 5 căţei de usturoi 200 ml bere blondă sare piper 3 linguri ulei 1 linguriţă cimbru ½ linguriţă boia dulce sau iute, după gust
Pentru garnitură
300 g fasole verde congelată
1 ceapă
2-3 linguri ulei
Cum se prepară aceste coaste de miel cu fasole verde
Pisezi usturoiul, îl amesteci cu uleiul, cimbrul, sare şi piper, după gust. Ungi carnea cu marinata, o ţii la frigider peste noapte, iar a doua zi o aşezi în tavă. Amesteci berea cu boiaua şi o torni în tavă, apoi acoperi carnea cu o hârtie de copt şi o ţii până când se pătrunde. Dai hârtia la o parte şi laşi carnea să se rumenească.
Pentru garnitură, încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată până când devine sticloasă. Pui fasolea verde şi mai ţii pe foc câteva minute.
Serveşti friptura cu sosul din tavă şi cu garnitura de fasole.
Foto: Profimedia