Colac pascal din aluat de cozonac

Dincolo de gustul său deosebit, acest colac pascal este foarte potrivit pentru perioada aceasta.
Ingrediente
3 ½ pahare făină sau cât cuprinde aluatul ¾ pahar lapte cald 140 g zahăr 3 ouă 1 ou, pentru uns 60 g unt 1 linguriţă drojdie uscată 1 praf de sare 100 g stafide coaja rasă de la 1 portocală
Preparare
Topeşti untul, îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu laptele cald. Adaugi ouăle bătute şi zahărul tos. La final, pui făina cernută, sarea, drojdia uscată şi coaja rasă de portocală. Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi deoparte 30 de minute. După acest timp, adaugi stafidele şi frămânţi din nou, apoi îl laşi, acoperit, la loc cald o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în trei şi din fiecare bucată formezi şnururi cu diametrul de 2,5 cm pe care le împleteşti. Aşezi colacul într-o tavă cu hârtie de copt. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră şi jumătate. Îl ungi cu oul bătut şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.
Foto: Profimedia