Colac pascal din aluat de cozonac

Three Stuffing Easter Cake jpeg

Dincolo de gustul său deosebit, acest colac pascal este foarte potrivit pentru perioada aceasta.

Ingrediente

3 ½ pahare făină sau cât cuprinde aluatul ¾ pahar lapte cald 140 g zahăr 3 ouă 1 ou, pentru uns 60 g unt 1 linguriţă drojdie uscată 1 praf de sare 100 g stafide coaja rasă de la 1 portocală

Preparare

Topeşti untul, îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu laptele cald. Adaugi ouăle bătute şi zahărul tos. La final, pui făina cernută, sarea, drojdia uscată şi coaja rasă de portocală. Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi deoparte 30 de minute. După acest timp, adaugi stafidele şi frămânţi din nou, apoi îl laşi, acoperit, la loc cald o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în trei şi din fiecare bucată formezi şnururi cu diametrul de 2,5 cm pe care le împleteşti. Aşezi colacul într-o tavă cu hârtie de copt. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră şi jumătate. Îl ungi cu oul bătut şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg