Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale

1 cornulete cu gem jpg jpeg

De câte ori nu mergeai la bunica şi ea te răsfăţa cu reţeta ei preferată, cornuleţele cu gem? Acum ai crescut, dar nu vei uita niciodată gustul inconfundabil al acestui desert.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu gem

200 g untură de porc 200 g smântână

100 g zahăr

1 linguriţă bicarbonat

1 lingură oţet

1 praf de sare

500 g făină

100 g zahăr pudră pentru ornat

Pentru umplutură

400 g magiun de prune

200 g nuci

Cum se prepară cornuleţe cu gem

Amesteci untura ţinută la temperatura camerei cu smântâna, zahărul, bicarbonatul, stins cu oţet, şi praful de sare. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat moale. Când este gata, îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 3 ore. Ulterior, împarţi aluatul în două şi-l întinzi pe masa tapetată cu făină. Îl tai în triunghiuri, iar fiecare triunghi îl umpli cu magiunul amestecat cu nuci mărunţite. Răsuceşti triunghiurile şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Când s-au răcit, îmbraci cornuleţele în zahăr pudră.