Cornuleţe de post
Am primit aceasă reţetă cu cornuleţe de post de la cititoarea noastră, Minodora Melcioiu, din Drăgăşani. Îi mulţumim cu această ocazie. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
500 ml apa minerala sau sifon 3 linguri de zahar 50 g. drojdie 200 ml ulei 3 linguri cacao un varf cutit de sare arome faina cam 1 kg gem rahat nuci
Mod de preparare
Apa minerala, zaharul, drojdia(dizolvata in putina apa calda), uleiul, sarea si aromele se amesteca bine, dupa care se adauga faina si se framanta pana cand se obtine un aluat suplu, elastic. Jumatate se amesteca cu cacao, pentru a obtine cornulete bicolore.
Se intind bucati de aluat, din ambele culori, se taie si se combina dupa inspiratie. Aceste cornulete de post se umplu cu gem, de preferinta de gutui, pentru ca este mai tare, cu bucatele de rahat sau miez de nuca.
se coc 20 de minute, la foc mic.
Aceste cornuleţe de post se pot consuma ca atare sau trecute printr-un sirop facut din 100 ml apa, 200 g zahar si 3 pliculete de zahar vanilat si date prin fulgi de cocos.